Benvolgudes famílies, 

 

Captura de Pantalla 2021-03-11 a les 16.50.41

 

Us informem que la Secretaria d’Afers Socials i Famílies,  del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, impulsa el programa d’orientació educativa per a famílies “Créixer en Família“, adreçat a pares i mares amb fills i filles de 0 a 18 anys que es desenvolupa, des de l’any 2013 a ajuntaments, ampes, escoles, centres de salut, biblioteques, centres cívics, etc.

 

Aquest programa està basat en el concepte de parentalitat positiva, i està dirigit a orientar, reforçar i donar eines a les famílies per a exercir el seu paper educatiu, amb l’objectiu de potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels progenitors i la millora del seu benestar.

 

Es tracta de cicles de tallers, que són espais de reflexió i intercanvi d’experiències entre pares i mares guiats per professionals experts en temes educatius i dinàmiques familiars. El programa utilitza un material didàctic que garanteix la unitat i qualitat del contingut de les sessions, i una  metodologia experiencial. És un programa sense cap cost per a les famílies, ni pels ens territorials que hi participen.

 

      A causa de la situació actual, els cicles  es poden realitzar en format online

 

Els cicles, dividits per franges d’edat dels fills i filles  dels participants (0-3 anys, 3-6 anys, 6-12 anys, 12-16 anys  i 16-18 anys), es realitzen  en diferents municipis de tota Catalunya i consten de 6 sessions de dues hores al voltant de temàtiques tals com: els vincles, l’autonomia, l’autoritat, les estratègies educatives, la resolució de conflictes, les responsabilitats en l’àmbit domèstic, el lleure i l’entorn, el paper educatiu de l’escola, etc.

 

Adjunt us fem arribar el TRÍPTIC CRÉIXER EN FAMÍLIA Generic i  la SOL·LICITUD per poder participar en el programa.

Us convidem a visitar la pàgina web del “Créixer en família” on trobareu tota la informació del programa.

IMPORTANT: La sol·licitud adjunta està destinada a entitats (AMPA, centres educatius, ajuntaments …) que vulguin sol·licitar un o diversos cicles i formar el seu propi grup de pares i mares interessats / des (mínim 10 persones). Si les famílies volen apuntar-se a títol individual poden fer-ho a través d’aquest formulari.

 

Els cicles actius o per iniciar poden consultar en la página web del Créixer en família 2021. Les famílies interessades poden escriure un correu directament preguntant per un cicle, sense necessitat d’emplenar la sol·licitud, i s’intentarà, basant-se en els aforaments, que puguin participar-hi.

 

Salut,

AMPA INS TARADELL