AMPA INS Taradell

Blog de l'AMPA INS Taradell

VAGA D’ESTUDIANTS

logoamapins_transp

Benvolguts mares i pares,

Des del màxim respecte al dret vaga, al dret de vaga dels estudiants i a l’opinió personal de cadascun dels pares i mares del nostre Institut, des de l’AMPA us volem informar que el passat dia 16 d’octubre vàrem fer arribar a l’Equip Directiu del nostre Institut les següents conclusions, que estem pendents de consensuar.

Creiem que els alumnes de 3r i 4t d’ ESO:

 • Encara no tenen la maduresa suficient per a prendre la decisió de fer o no vaga.
 • No és positiu que associïn vaga amb festa. Un dia de vaga no és un dia de festa.
 • Fent festa es perd la possibilitat d’educar-los, de formar-los i que madurin personalment.
 • Proposem que, en cas d’acceptar-se la vaga, la direcció i els tutors plantegin als alumnes de 3r i 4t d’ESO la possibilitat de fer activitats que facilitin un debat des del grup classe, amb l’objectiu d’aprendre a dialogar, argumentar, escoltar i respectar la diversitat d’opinions i posicions. També es poden utilitzar altres eines, com fer recerca d’articles, escenificar un parlament de l’INS, cine-fòrum, fer pancartes, mobilitzar-se en el pati i redactar un article periodístic amb les actuacions per a enviar als mitjans de comunicació de la comarca…

Proposem que qualsevol proposta (del Sindicat d’estudiants o altres) abans de plantejar-ho a l’ED, es presenti als tutors/es i que aquests acompanyin als convocants i ho expliquin conjuntament a cada grup de classe.

Cal que es parli i es discuteixi durant el temps que sigui necessari. Un cop expressades totes les opinions, fer una votació secreta.

El resultat majoritari de les votacions, segons l’article 32.1 del DECRET 279/2006, s’hauria de parlar en el Consell de delegats i delegades i aquest és qui hauria de presentar la conclusió o conclusions de cada grup classe, a la direcció del Centre.

En conclusió, proposem que en un futur es valori plantejar 3 escenaris:

 • Autoritzo que el meu fill/filla faci vaga i que no assisteixi a classe.
 • Autoritzo que el meu fill/filla faci vaga i participi en les activitats de reflexió sobre la vaga.
 • NO autoritzo que el meu fill/filla faci vaga i vull que faci classe.

AMPA INS Taradell

Previous

CARTA OBERTA DE L’AMPA

Next

VAGA GENERAL 8 DE NOVEMBRE

3 Comments

 1. Roser

  Em semblen molt interessants aquestes reflexions. Les comparteixo.

 2. Enric Casulleras Ambrós

  Totalment d’acord.

 3. Guida

  Em sembla molt bona idea

Deixa un comentari

ampainstaradell.com/blog - 2016

autor: Josep Maria Vilar

Si continues navegant, és perquè acceptes la nostra política de cookies. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close