Benvolguts pares i mares,

Us adjuntem el text que varem llegir ahir abans de la Xerrada sobre l’interessant tema de l’ Ús i abús de les xarxes socials, ciberadicció i ciberassetjament.

Per a tots aquells que no vàreu poder venir, en uns dies podreu visualitzar el vídeo al nostre Blog i també a la web de l’INS Taradell.

Text: No volem deixar de comentar que en aquest moment s’està celebrant una manifestació a Barcelona per a demanar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

En nom de l’AMPA la nostra adhesió a aquesta petició de llibertat.

Independentment dels plantejaments polítics de cadascun de nosaltres, pensem que és inadmissible que en un estat de dret i democràtic es violin drets fonamentals.

L’article 10 del títol 1r de la Constitució Espanyola diu: “les llibertats que la constitució reconeix s’interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal dels Drets Humans”.

Aquesta Declaració va ser adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides en la seva Resolució l’any 1948, entre d’altres, contempla aquests drets:

  • El dret a la llibertat de pensament i de religió.
  • El dret a la llibertat d’opinió i expressió d’idees.
  • El dret a la llibertat de reunió i d’associació pacífica.

I la Carta Internacional de Drets Humans, adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1976, posteriorment també signada per l’Estat Espanyol, afegeixen:

  • El dret a la justícia internacional.
  • El dret a la identitat nacional i cultural.
  • El dret a la independència econòmica i política.
  • I en la part 1, article 1r. El dret a la lliure determinació dels pobles. En virtut d’aquest dret, tots els pobles poden determinar lliurement el seu estatut polític i procurar també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural.

El nostre més sincer suport a les seves famílies, els seus amics i a les associacions que ells representen.

AMPA INS Taradell